Les comarques de Girona viuen un episodi de pluges continuat des d'ahir. Aquest fet ha provocat la crescuda dels rius i Protecció Civil manté l'alerta de l'INUNCAT per precaució fins que es normalitzin els cabals dels rius.

El riu Ter, al seu pas per Masies de Roda presenta un cabal amb nivell de Perill (vermell) però ja amb tendència a la baixa. El Ter, també, a Sant Joan de les Abadesses i a Ripoll es troba en nivell d´Alerta (groc) amb tendència a la normalitat. La Muga al seu pas per Sant Llorenç de la Muga està en nivell d´Alerta (groc) però el seu cabal encara es manté creixent. El Fluvià a Esponellà manté encara el nivell d´Alerta (groc) amb el seu cabal a la baixa. A Olot, el Fluvià ja presenta un cabal dintre de la normalitat.

Pel que fa a les pluges, el registre més destacat s'ha donat a Arbúcies on en 24 hores s'han acumulat fins a 81,9 litres per metre quadrat.

El Meteocat ha fet un recull de les pluges entres les 10 del matí d'ahir i fins ales 10 d'avui. I Arbúcies és el segon punt de Catalunya on ha caigut més aigua. Per davant hi té Boí, a l'Alt Ribagorça, on les precipitacions que han caigut des d'ahir han deixat 96,1 litres.

El temporal de pluja i vent ha descarregat arreu de la demarcació i aquest mapa del Meteocat mostra la distribució:

Quant a la resta de municipis, cal destacar que al nucli de Lliurona d'Albanyà ha plogut de valent deixat fins a 72,7 litres; a Viladrau, 70,4; al Monestir de Solis fins a 64,7, entre altres.

A continuació es pot consultar el recull dels registres més destacats:

A banda de pluja també hi ha mala mar a la Costa Brava i també ha nevat en alguns punts del Pirineu, fet que genera problemes també de trànsit i cal cadenes entre altres, a la collada de Toses.

Des de Protecció Civil arran del temporal de pluja alerta de la possibilitat d'increment dels cabals. De fet, l'Agència Catalana de l'Aigua alerta que al pas per Ripoll, ja es troba en un alt nivell i que porta un cabal de 200m3 per segon.

Els pantants van creixent

De retruc, els embassaments del Ter estan al 60% de la seva capacitat amb 239 hm3 i està previst que vagin pujant de nivell. Sau està al 70 (115,5 hm3) i Susqueda al 53% (123,3 hm3).

Està previst, segons l'ACA, que els pantans puguin força en les properes hores. El riu Ter a Ripoll porta més de 200 m3/s. El Fluvià a Olot també va alt, amb uns 39 m3/s.I la Muga també passa molt alt per diverses localitats.

Malgrat estar en un nivell més baix, el pantà de Darnius Boadella està gairebé al 45% amb 27,3 hm3. I aquí, la tendència també és creixent.