11 de abril de 2018
11.04.2018

El Consorci de l'Estany busca diners per refer una passera esfondrada i inundada

La construcció està pressupostada en prop de 14.000 euros i evita l'impacte a l'entorn natural

11.04.2018 | 13:01
Una nena enfilant-se, dimarts, per creuar la passera.

El Consorci de l'Estany busca finançament per als prop de 14.000 euros que val reconstruir una passera de fusta esfondrada i inundada. Es tracta d'un pas de 43 metres de llargada, situada en una zona fangosa dels aiguamolls de l'estanyol de la Puda, que les pluges han deixat impracticable.

L'ens treballa des de fa temps per arreglar l'itinerari de la Puda, per al qual l'any passat va aconseguir una primera ajuda de la Diputació i l'Obra Social 'la Caixa' amb què va arreglar una llacuna. Al desembre, en va rebre una altra per millorar trams de camins i, ara, espera una tercera per enllaçar amb el bosc de les Estunes. El Consorci no va incloure la passera en aquesta última perquè quan va iniciar el tràmit, a l'hivern i amb sequera–, la construcció estava estable.

En ser preguntat pel mal estat actual, el tècnic coordinador del Consorci, Miquel Campos, va explicar que és una actuació delicada perquè «creua hàbitats sensibles, amb poblacions de cargolines protegides, en els que no es pot fer qualsevol cosa». Per això, els tècnics de l'ens ja han redactat la memòria valorada d'una obra pensada per evitar l'impacte i aconseguir que «el fang no pugui amb ella i no s'inundi». L'Ajuntament de Banyoles i els responsables del Consorci estan informats. Tot i els inconvenients per als usuaris d'aquesta passera, des del Consorci de l'Estany van assegurar que no suposa cap perill. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook