L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles ha anunciat la venda en subhasta d'un solar de la Urbanització del Jonquer. El preu de sortida de la subhasta és de 40.000 ?. Es tracta d'un terreny de 220 m2 lliure de càrregues amb classificació urbana.

L'alcalde de les Planes d'Hostoles, Eduard Llorà (PDeCAT) ha explicat que en el seu dia l'Ajuntament es va haver de quedar el terreny, perquè la propietat no pagava els impostos. Ha apuntat que l'Ajuntament no preveu donar cap utilitat al terreny i ha pensat que el millor que pot fer és vendre'l.

Eduard Llorà ha avançat que en el cas que la subhasta sigui efectiva i el solar sigui venut, l'Ajuntament preveu invertir la totalitat dels diners obtinguts a les obres de millora de la plaça del Jonquer.

Ha explicat que el 2014, l'Ajuntament va fer un procés participatiu, en el qual l'Ajuntament va demanar parer als veïns sobre la idea que tenien de com ha de ser la plaça del Jonquer. Durant dos caps de setmana, els veïns van exposar les seves propostes. Van votar que volien una plaça amb arbres i amb espais infantils. Es tracta d'una plaça molt gran, de 5.638,73 m2. Està situada en tre els carrers Santa Margarida, les Medes, Rocacorba i Salvador. Està ubicada prop del centre cívic. Acabades les votacions, l'Ajuntament va aplanar el terreny i va posar-hi 80 arbres, que ara ja tenen 4 anys. Ara, l'Ajuntament voldria posar llums a l'espai, fer-hi dues fonts, un parc infantil i posar-hi bancs. De moment, disposa de la idea, però no de recursos per dur-la a terme. Això no obstant, si l'operació de la subhasta li surt bé, ja en tindrà per donar una empenta important a la plaça del Jonquer. La plaça del barri és un dels projectes d'urbanització més antics de l'Ajuntament de les Planes.