Tres estudiants gironins, Marc de la Barrera, de Sils; Saima Malik, de Girona; i Sandra Verdaguer, de Cassà de la Selva, han rebut beques de La Caixa per cursar estudis de postgrau a l'estranger. Els tres les han rebut per anar a la Universitat de Harvard. L'acte d'entrega de les beques va tenir lloc aquest dimarts a CaixaForum Madrid i va ser a càrrec dels Reis d'Espanya. En total, 120 candidats van ser seleccionats en aquesta convocatòria de l'any 2017 d'entre 1.364 candidatures. La inversió per part de l'entitat financera en aquesta convocatòria és de més de 8,6 milions d'euros.

Marc de la Barrera ha obtingut una beca amb la qual cursa un doctorat en Economia a la Universitat de Harvard (Estats Units). De la Barrera és graduat en Enginyeria Civil i en Enginyeria en Tecnologies Industrials per Imperial College de Londres (Regne Unit) i màster en Economia per la Barcelona GSE (Graduate Schoolf of Economics), on va estudiar l'efecte de les conferències de premsa del Banc Central Europeu sobre les expectatives d'inflació. Actualment treballa al departament d'Estratègia de Sacyr Construcciones, en Bain & Co, i com a professor en el CFIS i a la Universitat Pompeu Fabra.

Saima Malik ha destinat la seva beca a la realització d'un doctorat en Biociència i Tecnologia de la Parla i l'Escolta a la Universitat de Harvard. Graduada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha ampliat la seva formació a la Universitat de Califòrnia San Diego (Estats Units) i al Basque Center for Cognition Brain and Language (BCBL) de Sant Sebastià, on va obtenir un màster en Neurociència Cognitiva del Llenguatge. També ha participat en una investigació sobre els canvis neuronals produïts arran de l'aprenentatge de la lectura en població adulta analfabeta.

Sandra Verdaguer cursa un doctorat en Salut Pública a la Universitat de Harvard. És graduada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Ramon Llull, màster en Nutrició Humana i Qualitat dels Aliments per la Universitat de les Illes Balears i màster en Salut Pública i Nutrició per la CUNY School of Public Health de Nova York. Actualment treballa en un projecte de recerca sobre nutrició i tecnologia en el Hunter College i implementant i avaluant programes d'educació nutricional a Nova York. El Programa de Beques de La Caixa cobreix la totalitat del cost de la matrícula i una assignació mensual en la moneda del país de destinació i es fan càrrec de les despeses de desplaçament i d'un curs d'orientació.