Els Mossos d'Esquadra han retirat un Mossos d'Esquadraartefacte que es trobava al jardí d'una masia d'Olot.

Es tracta d'un projectil que estava a tant sols uns metres de la façana principal. Els especialistes dels Tedax el van retirar i el van destruir.

Els fets es remunten al 10 d'abril, quan l'equip dels TEDAX-NRBQ de Girona va ser requerit per part d'un ciutadà ja que havia trobat un artefacte a l'exterior de la seva masia d'Olot.

El propietari d'aquesta masia els va alertar donat que havia localitzat un artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja, concretament a la zona enjardinada de l'exterior, a tant sols uns metres de la façana principal.

L'artefacte es trobava sota terra, al costat d'un mur del jardí a peu d'un arbre.

El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s'hi havien pogut enterrar diversos objectes de la Guerra Civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d'un artefacte militar.

Projectil d'artilleria

En la inspecció els agents van concloure que l'artefacte corresponia a un projectil d'artilleria del calibre 155 mm, que es trobava sense haver estat disparat i sense el seu dispositiu d'activació, l'anomenada espoleta.

Seguint els procediments habituals, els equips del TEDAX-NRBQ van traslladar amb seguretat l'artefacte a l'espera de ser destruït.