La gendarmería francesa ha anunciat avui el "total" desmantellament d'una àmplia xarxa de tràfic de cànnabis entre Espanya i França que ha acabat amb 28 detencions, cinc d'elles a la província de Girona.

La Gendarmeria d'Herault, prop de Montpeller, ha explicat en un comunicat que un dispositiu de 250 agents va arrestar el passat dia 9 a 23 persones implicades amb la xarxa, que tenia ramificacions en altres ciutats com Agde, Béziers, Narbona i Marsella.

D'ells, un total de 18 persones van ser empresonades de forma preventiva i les altres cinc van quedar en llibertat sota control judicial.

Així mateix, les autoritats franceses han detallat que, "gràcies a una eficaç cooperació policial i judicial amb Espanya", cinc traficants francesos van ser arrestats per la Guàrdia Civil a la província de Girona.

Aquesta xarxa, investigada des d'octubre de 2016, és responsable de la importació a França des d'Espanya de "tones de cànnabis entre setembre de 2017 i març de 2018".

La gendarmeria va detallar que van confiscar també més de 500.000 euros en efectiu, uns 100.000 euros en comptes bancaris, 15 vehicles i joies i altres productes de luxe, així com armes i "una important quantitat de fulles de cànnabis" a Espanya, sense detallar on.