Les últimes pluges han deixat els embassaments amb reserves que superen la meitat de la seva capacitat. Segons dades en temps real de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), el pantà de Susqueda ja està al 56,2% de la seva capacitat amb 131,37 hectòmetres cúbics. El de Darnius-Boadella també ha superat ja la meitat i s'ha col·locat al 51,05%, amb 31,197 hm3.

El pantà de Sau, per la seva banda, que tot i trobar-se a fora de la demarcació connecta amb l'embassament de Susqueda, té un volum de 124,095 hectòmetres cúbics, xifra que representa que està al 75,09% de la seva capacitat.

Aquests transvasament d'aigua dels pantans procedeix, sobretot, de l'aigua de les últimes pluges viscudes durant les darreres 48 hores a la província de Girona. Unes intenses precipitacions que van superar els 81 litres a Arbúcies. També va nevar en alguns punts del Pirineu, fet que també està generant que comenci a haver-hi aigua procedent dels desglaç als rius. La situació d'intenses pluges dimecres va posar en alerta les comarques de Girona a causa del creixement dels rius. Ahir, però, els cabals ja anaven de baixa i, segons informava l'ACA, està previst que la situació segueixi així. De fet, Protecció Civil dimecres a la nit va tancar l'Alerta del pla Inuncat, però ahir el mantenia en fase de Prealerta perquè els cabals encara són superiors als habituals.