13 de abril de 2018
13.04.2018

El veí d'un masia d'Olot troba un obús d'artilleria pesant al jardí de casa seva

El projectil conservava intacte el dispositiu d'activació · Els especialistes dels Mossos d'Esquadra se l'han endut per destruir-lo

16.04.2018 | 07:09
Moment en el qual un agent del TEDAX agafa l´obús de 155 mm de la Guerra Civil.

Els Mossos d'Esquadra, ahir, van retirar un artefacte explosiu de la Guerra Civil que es trobava al jardí d'una masia d'Olot.

Es tracta d'un projectil que estava a tan sols uns metres de la façana principal de la casa. Els especialistes dels Tedax el van retirar i el van destruir.

Els fets es remunten al dimarts, dia 10 d'abril, quan l'equip dels TEDAX-NRBQ de Girona va ser requerit per part d'un ciutadà, el qual havia trobat un artefacte a l'exterior de la seva masia d'Olot.

El propietari havia localitzat l'artefacte a la seva finca mentre feia tasques de neteja, concretament a la zona enjardinada de l'exterior, a tan sols uns metres de la façana principal. L'artefacte es trobava sota terra, al costat d'un mur del jardí a peu d'un arbre.

Objectes enterrats

El propietari de la masia va manifestar als agents que tenia coneixement que en aquella finca s'hi havien pogut enterrar diversos objectes de la Guerra Civil, però desconeixia del tot que es pogués tractar d'un artefacte militar. En la inspecció els agents van concloure que l'artefacte corresponia a un projectil d'artilleria del calibre 155 mm, que es trobava sense haver estat disparat i sense el seu dispositiu d'activació, l'anomenada espoleta.

Els projectils de 155 mm van ser usats per obusos. Es tracta de canons que disparen projectils en tir corb. Els especialistes del TEDAX se'l van endur per destruir-lo. Aquest tipus d'obusos solen tenir una part perforadora i una altra explosiva. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema