Els examinadors de trànsit van tornar a manifestar-se ahir per seguir amb les seves reivindicacions salarials, aquesta vegada a Catalunya i Castella i Lleó. El president de l'Associació d'Examinadors de Trànsit (Asextra), Joaquín Jiménez, va dir que el motiu d'aquestes mobilitzacions és recordar, tant al Govern com a l'oposició, que el col·lectiu «segueix estant aquí» i «no se li ha donat el que per justícia els pertany».

Aquests funcionaris reclamen una pujada salarial -l'anomenat complement específic, d'uns 250 euros mensuals- en les seves nòmines, fet que els va portar a una vaga que va arrencar el juny de l'any passat i que es va perllongar fins al desembre, mes en què finalment es va desconvocar.

La decisió va venir després que l'oposició anunciés el seu compromís de reclamar al Govern aquest increment salarial en forma d'esmena als Pressupostos, que actualment es troben en fase de negociació. Tres mesos després d'aquest acord, el compromís de l'oposició «continua estant allà», va apuntar Jiménez en declaracions. A Catalunya, la concentració es va fer davant la Prefectura Provincial de Trànsit de Barcelona a les 11 del matí, mentre que els examinadors castellanolleonesos es van mobilitzar davant de la Delegació de Govern a Valladolid una hora després.

7.431 exàmens pendents

Uns mesos enrere els examinadors de trànsit es van negar a fer les hores extres que els havien demanat des de la Direcció General de Trànsit (DGT), deixant doncs la província de Girona amb 7.500 exàmens pendents des de finals de gener, segons les dades proporcionades per les autoescoles. Els examinadors afirmaven llavors que tenien un acord verbal amb la DGT que mai es va arribar a materialitzar i que no ho farien fins que no disposessin d'un acord més sòlid. Paral·lelament, les autoescoles lamentaven la situació «d'ofegament» en la que es troben, ja que no hi ha prou personal que pugui abastar tots els tests pràctics pendents que se sumen a les noves demandes.