Els infants i joves en situació de risc, així com les seves famílies, són els destinataris d'una altra gran línia d'acció dels Serveis Socials del Pla de l'Estany, que l'any passat van atendre prop de mig miler de menors en diferents programes.

El volum d'activitat més important el va registrar el Centre de desenvolupament infantil i atenció precoç (Cediap) del Pla de l'Estany, que el 2017 va atendre 193 infants, gairebé la meitat dels quals hi van acudir per primera vegada -mentre que un 28% van deixar el servei. Diferents tipus de problemes relacionats amb la família i l'entorn van ser la causa majoritària de l'atenció donada, amb un 31,9% dels casos.

Quant a nombre d'usuaris, el segon bloc l'integren els tres serveis d'intervenció socioeducativa, que funcionen en horari diürn als barris de Canaleta-Can Puig, La Farga i Sant Pere. La seva feina consisteix, sobretot, en atendre els menors que pateixen algun tipus de situació de risc i cobrir les seves necessitats, amb la finalitat de prevenir situacions de desprotecció més greus.

El Centre Obert completa l'oferta amb atenció especialitzada que l'any passat va treballar amb 44 infants, el 34,3% dels quals patien desatenció o de negligència i el 25,6%, situacions familiars desfavorables.