16 de abril de 2018
16.04.2018

Els veïns de Cassà fan 154 propostes per al pressupost participatiu

Els projectes guanyadors es donaran a conèixer entre els mesos de maig i juny

16.04.2018 | 20:44
Els veïns de Cassà fan 154 propostes per al pressupost participatiu

Ajuntament de Cassà ha rebut 154 propostes per als pressupostos participatius del 2018, de les quals 97 s´han rebut telemàticament i les 57 restants, a través de les urnes ubicades a diferents equipaments municipals, informen fonts municipals. El període de recollida de propostes va ser del 12 de febrer al 4 de març.

Anàlisi de la viabilitat de les propostes

Durant el mes de març els serveis tècnics han analitzat la viabilitat de les propostes, així com que aquestes compleixin els requisits explicitats a la presentació del procés participatiu. Les condicions de les propostes eren que havien de ser inversions d´interès públic, donar resposta a una necessitat concreta, ser de competència municipal, ser tècnicament i econòmicament viables, respectar el marc jurídic legal i no contradir els diferents plans municipals aprovats, no ser subvencions o ajuts a entitats i/o col·lectius i no superar els 60.000 €.

Taller participatiu 

Seran 75 les propostes que es prioritzaran al taller participatiu convocat per avui, dilluns 16 d´abril, a les 20 h, a l´Espai Jove l´Escorxador, amb la finalitat d´escollir les que passaran a la votació final. De les propostes rebudes, propostes rebudes, algunes de les quals són repetides, 67 s´han descartat, mentre que n´hi ha 12 que està previst executar-les aquest any. Els motius pels quals s´han descartat algunes propostes es poden consultar als documents disponibles a participa.cassa.cat.


El regidor d´Hisenda, Pau Presas, anima tots els veïns de Cassà a participar al taller del 16 d´abril, però especialment «aquells que ja s´han mobilitzat per fer una proposta i que volen que segueixi avançant per arribar fins a la fase de la votació final».

Es preveu que la votació final de les propostes guanyadores es faci entre el mes de maig i juny. Podran votar, igual que l´any passat, les persones que hagin complert els 16 anys i que estiguin empadronades a Cassà. La votació es podrà fer en línia o a través de les urnes habilitades a diferents equipaments municipals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook