L'Ajuntament de Celrà ha instal·lat un punt de recàrrega semi-ràpida per a vehicles elèctrics al poble, al carrer Just Puig, a prop del Centre d'Atenció Primària, informa l'Ajuntament.

La posada en marxa d'aquest nou servei és possible gràcies a una subvenció de 3.000 euros inclosa en la convocatòria del Pla a l'acció 2017, dirigida als ajuntaments de la província de Girona signataris del Pacte d'Alcaldes i als que hagin aprovat definitivament un Pla d'acció social per a la sostenibilitat (Pals) per lluitar contra el canvi climàtic i per aturar la pèrdua de biodiversitat, precisa l'alcalde, Dani Cornellà.

Oferta econòmica de 17.256 euros

Un cop obtinguda la subvenció amb l'import demanat, el consistori va convidar diferents empreses per a l'execució del contracte menor d'obres consistent en la instal·lació d'una estació de recàrrega semi-ràpida per a vehicles elèctrics.

L'empresa adjudicatària, Watts at Home Energia SL,Watts at Home Energia SL va presentar una oferta econòmica de 17.256 euros (IVA exclòs). El punt de recarrega funciona amb una tarjeta indidivual que els usuaris poden demanar a l'Ajuntament; aquesta tarja dona dret a recarregar el vehicle elèctric de manera gratuïta, però amb limitació, expliquen des de l'Ajuntament.

Aposta per la sostenibilitat

Celrà, d'altra banda, és un dels dotze municipis de Girona que impulsen el projecte "Col·lectiu solar", pensat per promoure la instal·lació massiva de panells solars a 500 llars i empreses de l'àmbit del Ter-Gavarres. El projecte, que s'emmiralla en experiències similars que s'han dut a terme en altres països europeus, ja ha assolit el seu objectiu. "Col·lectiu solar", amb l'enginyer holandès Sjoerd Gaastraal capdavant, representa una aposta clara per a la promoció de l'energia sostenible.