El Departament d'Ensenyament preveu començar les Departament d'Ensenyamenobres l'estiu vinent. L'engrandiment afectarà la zona d'educació i suposarà la creació de 3 aules per a P3, P4 i P5; un magatzem, una zona de psicomotricitat i un despatx per als mestres.

L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys (ERC), ha apuntat que les obres van a càrrec del Departament d'Ensenyament de la Generalitat i estan valorades en uns 450.000 euros.

Fa pocs dies, tècnics del Departament d'Ensenyament, l'equip directiu de l'escola, i membres de l'Ajuntament es van reunir per consensuar aspectes del projecte d'ampliació.

Adjudicació de les obres

La previsió és que ben aviat el Departament iniciï el procés concursal per l'adjudicació del projecte i les obres. La idea és que les obres grosses comencin a l'inici de l'estiu i que a partir del setembre hi hagi obres més petites que es puguin combinar amb la docència. La previsió és que l'ampliació estigui acabada a l'inici del 2019. Construïda en els anys setanta i ampliada el 1998, segons l'alcalde, l'escola de Santa Pau ha quedat petita. Ha explicat que en 11 anys han doblat el nombre d'alumnes.

Companys ha recordat que el 2007 l'escola tenia 75 alumnes, que ara en té 123 i que la previsió pel 2019 és tenir-ne 135. L'alcalde ha explicat que en els darrers temps ha anat a viure a la localitat matrimonis joves amb fills. Fa poc, l'Ajuntament de Santa Pau amb edificis independents però situades dins d'un mateix recinte, a una xarxa de calefacció.

El sistema funciona sobre la base d'una caldera de biomassa que escalfa amb tubs de vapor controlats per sensors electrònics. Les idees són estalviar i procurar pel medi ambient.