El projecte de l'atenció primària gironina per abordar l'obesitat infantil tenint en compte l'alimentació, l'exercici i les emocions i implicant-hi les criatures i les seves famílies ha estat premiada pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. El programa Nen@s en moviment, que impulsa l'Institut Català de la Salut (ICS) a Girona i l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, ha estat guardonat amb el Premi Estratègia NAOS, en l'àmbit sanitari, pel Ministeri, en el marc dels XI Premis Estratègia NAOS, edició 2017.

L'estratègia de salut NAOS (nutrició, activitat física i prevenció de l'obesitat) té com a objectiu invertir la tendència de prevalença de l'obesitat promovent l'alimentació saludable i la pràctica de l'activitat física per reduir les altes taxes de morbiditat i mortalitat atribuïbles a les malalties no transmissibles.

En aquesta convocatòria es van presentar 71 projectes per a les diferents modalitats dels premis, que van ser preavaluats per l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. En va triar 27 com a projectes finalistes i dimecres passat, el jurat va seleccionar els set projectes guanyadors corresponents a les diferents modalitats. El projecte «Intervenció en obesitat infantil a Girona, basat en el programa Nen@s en moviment» va ser el guanyador en l'àmbit sanitari.

El Programa Nen@s en Moviment també va ser guardonat el novembre de 2016 amb el Premi a l'Àmbit Sanitari (PAAS).Balanç dels quatre anys

Avui un centenar de professionals participaran en la II Jornada de Nen@s en Moviment a Girona, on es presentaran els resultats obtinguts durant els quatre primers anys del programa, que es va iniciar al CAP Figueres i al CAP Llagostera el 2014 i que ara ja s'ha implantat als centres ICS i IAS de la Regió Sanitària de Girona.