El Departament de Justícia ha canviat els directors del Centre Penitenciari del Puig de les Basses de Figueres i del Centre Penitenciari del Puig de les BassesCentre Obert de Girona En el primer cas, el nou director és des d'aquest dilluns Francisco Lisa, que relleva Fernando Velasco en el càrrec. A Girona, Jordi Torres substitueix Lisa, que fins ara dirigia el centre obert.

Lisa fa trenta anys que treballa per al Departament ocupant diversos llocs de treball, des de la vigilància interior fins a la tasca d'educador social. Des del 2001 desenvolupa càrrecs de comandament, primer a l'antiga presó de Figueres i després com a subdirector de tractament al Puig de les Basses. Des del maig de 2015, dirigia el centre obert de Girona.

Els canvis s'emmarquen, segons ha informat el Departament, en el procés de renovació que estan realitzant i que també inclou un relleu a les direccions del centre de dones de Barcelona Wad Ras i de joves de la Roca del Vallès. Els de Brians 1, 2 i Ponent també han renovat recentment els seus directors. Els cessaments i nous nomenaments ja s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya