Tot i que la investigació encara està oberta i falten diligències per fer, la fiscalia ja ha avançat que, si finalment acaben acusant el principal sospitós del doble crim de Susqueda - aquest es podria enfrontar a una pena de fins a 50 anys de presó. Una pena que vindria donada per l'autoria de dos assassinats amb agreujant de reincidència perquè l'Audiència de Girona

Paral·lelament, es continuen buscant més proves que puguin esclarir els fets ocorreguts a Susqueda el passat agost, on una parella del Maresme va ser assassinada. Els Mossos d'Esquadraper rastrejar el seu fons i per intentar localitzar l'arma del doble crim i la motxilla de la noia, on sospiten que hi podria haver els mòbils de la parella del Maresme.

No aniran a cegues, sinó que les immersions es faran als punts concrets assenyalats per un informe fet per experts, que han utilitzat les últimes tecnologies especialitzades. El passat 3 d'abril, l'empresa Falcon High Tech va anar al pantà per rastrejar una superfície d'unes 3 hectàrees, on els investigadors sospiten que el detingut pel doble crim es podria haver desfet d'aquests objectes. Ho van fer amb un gradiòmetre de protons, un perfilòmetre i una sonda d'escombrat lateral.

Dificultat extrema

El director de Falcon High Tech, Luis Avial, ja avança que serà una feina complicada perquè hi ha profunditats de fins a 30 metres, hi ha poca visibilitat i el fons del pantà té un perfil irregular, amb arbres, roques i fang.

Recuperar els mòbils és important per a la investigació perquè estan resseguint els últims passos de la parella el 24 d'agost passat i buscant el lloc on van aparcar el cotxe i van descendir amb el caiac. De fet, la Unitat Central de Monitorització de les Telecomunicacions està elaborant un informe analitzant el comportament dels mòbils, sobretot el de la noia, durant les últimes hores que va estar emetent senyal. La platgeta que hi ha davant la Rierica és una zona de més fàcil accés, tant per aparcar un vehicle com per baixar amb un caiac.

Aquest no és l'únic informe pendent. La Unitat Central d'Inspeccions Oculars també analitza el caiac de la parella. Aquí, van detectar dues zones que van donar positiu quan van aplicar «BlueStar», el reactiu per trobar sang. No hi havia, però, ADN. Per això, ara aquesta unitat analitzarà la luminiscència per determinar si és més compatible amb sang i si es pot descartar, per contra, que puguin ser altres productes que també reaccionen a aquesta reactiu.

Pendents de l'Audiència

Tota aquesta investigació s'està duent a terme mentre l'Audiència de Girona està decidint sobre el futur més immediat de Jordi Magentí, l'advocat del qual va presentar un recurs contra la interlocutòria d'ingrés a presó del veí d'Anglès. La defensa, exercida per Benet Salellas, va intentar desmuntar el passat dimarts tots els indicis que hi havia contra ell.