El circuit de rutes per nedar en aigües obertes de la Costa Brava, les Vies Braves. Una vintena de municipis participen del projecte, que inclou itineraris marins senyalitzats i abalisats. La xarxa, pionera al món, aposta per les experiències «sensorials» a l'entorn de les rutes. Entre elles, la possibilitat de nedar mentre el sol es pon, fer-ho sota la lluna o a primera hora del matí, just abans de degustar un esmorzar «típic empordanès».

La primera proposta és l'anomenat Swim & Breakfast in Costa Brava. Els dies 20 de juliol, 10 d'agost i 22 de setembre es farà una sortida a primera hora del matí des de Calella de Palafrugell que acabarà amb un esmorzar davant de la platja.

Les altres propostes es faran a l'altre extrem del dia. La Sunset Swim Experience consistirà a nedar mentre es pon el sol el 19 de maig, 30 de juny i 6 d'octubre a Platja d'Aro. Per als més noctàmbuls, el 28 de juliol es farà a Pals una travessa sota la llum de la lluna plena fins a l'Illa Roja en el que s'ha batejat com a Swim by Moonlight.

Entre les novetats del 2018 de les Vies Braves destaca l'obertura d'una nova ruta a Platja d'Aro, que surt de la platja Gran, a Cavall Bernat, i anirà fins a la cala Belladona. És un itinerari de poca profunditat amb una gran biodiversitat marina ideada per iniciar-se tant en la natació en aigües obertes o en la pràctica de l'snorkelling.