El Departament d'Ensenyament de la Generalitat obrirà aquesta setmana la borsa d'interins a candidats que encara no tenen el màster de Secundària amb l'objectiu de donar resposta a la manca de personal interí disponible en algunes especialitats -tal com va informar la Conselleria-, una insuficiència que ha complicat les substitucions durant el curs actual.

Ensenyament permetrà entrar a la borsa de personal docent a aquelles persones que encara no disposin del títol de màster de Secundària però que l'estiguin cursant i, també, a persones que es comprometin a obtenir la titulació abans de l'inici del curs 2021-2022.

Oberta del 26 d'abril al 14 de maig

Aquesta és una mesura excepcional que recull una resolució que divendres es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), amb les bases de la convocatòria d'obertura de la borsa i les especialitats i els Serveis Territorials concrets que afecta.

Els candidats que vulguin inscriure's a la borsa d'interins del Departament d'Ensenyament tenen temps per presentar les seves sol·licituds des d'aquest dijous 26 d'abril i fins al dilluns 14 de maig.

Distribució d'especialitats

La borsa s'obre a tots els Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament per a les especialitats de cultura clàssica, francès, llengua catalana i literatura, llengua castellana i literatura i matemàtiques, les que en aquest curs 2017-2018 ha costat més de cobrir les baixes. També s'obre la borsa de manera força generalitzada a les especialitats d'anglès i física i química, i en determinades especialitats de la formació professional.

Pel que fa al cos de mestres, la borsa d'interins s'obre per als docents de les especialitats d'audició i llenguatge, anglès i música. Pel que fa a les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i tal com es va publicar al DOGC, la borsa s'obre de forma generalitzada en l'especialitat de francès, i en bona part dels serveis territorials per als professors d'alemany i anglès. En menor mesura, també es requereixen professors de català, espanyol, italià o àrab. La concreció de la distribució territorial es pot consultar a la disposició oficial.