El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va convocar la roda de premsa, entre altres, per parlar dels pressupostos generals de l'Estat per aquests 2018 i que presenten unes dades «positives» que «demostren que hi ha un esforç inversor important del Govern espanyol i Girona continua essent una prioritat pel Govern d'Espanya», va assegurar.

Entre altres, va destacar l'increment del 13,5% de la despesa total del ministeri de Foment (fins a 151,37 milions d'euros dels 156 milions totals d'inversió prevista a les comarques gironines) o bé que, en carreteres, Girona està en la vuitena posició estatal del rànquing en inversió real a carreteres. També va destacar augments d'inversió al ferrocarril i aeroport.

Sobre el desdoblament de l'N-II als trams empantanegats de l'Alt Empordà va admetre que, com amb l'Arxiu Provincial de Girona, fa anys que s'arrossega. Amb tot, es va fixar en el període de l'actual govern per destacar que quan van prendre possessió a finals de 2011 a «la part de l'N-II al tram Nord no hi havia res» i a l'inici «inclús no preveia el desdoblament sinó una millora de la carretera». A més, planificar una obra com aquesta i fins que «s'acaba inaugurant poden passar 10 anys», va afegir.

Amb tot, «ara està definit», va insistir, cal aprovar projectes, fer estudis informatius i temes ambientals, va explicar, que es faran amb els 5 milions d'euros que els pressupostos destinen als sis trams pendents des d'Orriols a la Jonquera (amb dues variants).

«Per tant no s'atura», va voler deixar clar. «Està en marxa. És la voluntat del Govern i efectivament moltes d'aquestes qüestions aniran a diners d'obra efectiva a l'any següent» va dir insistint que «està en marxa i la voluntat és irar-ho endavant perquè sigui una realitat el més aviat possible».