L'Ajuntament de Bescanó ha obtingut per primer any la distinció del segell InfoParticipa per la transparència de la pàgina web municipal, aconseguint un 82,7% dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les dades obtingudes per Bescanó signifiquen una millora significativa respecte a l'any passat, quan només complien el 25% dels punts.

L'entrega dels guardons va tenir lloc dimecres a l'Auditori del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona en el marc d'una jornada sobre la transversalitat de la transparència i comunicació.

Aquesta certificació l'atorga la Universitat Autònoma de Barcelona a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural segons la informació que facilita cada ajuntament a través del seu web i que permet que qualsevol ciutadà tingui coneixement sobre qui són els representants polítics, com gestionen els recursos econòmics i quines formes de participació posen al seu abast. Es tracta d'una marca de qualitat que dona garanties de credibilitat i facilita l'accés als ciutadans de la informació pública de l'ajuntament d'una forma senzilla i àgil.

Per a Pere Lluís Garcia, alcalde de Bescanó, l'obtenció del segell és una mostra de la feina feta des de l'ajuntament i de l'aposta per millorar en matèria de transparència i qualitat de comunicació. Garcia remarca que «aquest any s'han realitzat canvis i modificacions a la pàgina web perquè sigui de fàcil accés i segueixi actualitzada. La informació i la transparència al ciutadà és un valor que apliquem dia a dia».