02 de maig de 2018
02.05.2018

Els ajuntaments posen els darrers detalls al Pla Especial de l'Alta Garrotxa

En uns 9 anys des de la redacció inicial el canvi climàtic va alterar les temperatures

02.05.2018 | 18:16
Els ajuntaments posen els darrers detalls al Pla Especial de l'Alta Garrotxa

Els 11 ajuntaments integrants del Consorci de l´Alta Garrotxa estan en fase de fer aportacions al Pla Especial de l´Alta Garrotxa. Segons va anunciar Ràdio Olot, els ajuntaments tindran temps fins al juny per posar-hi suggeriments. Després el document entrarà en una fase d´exposició pública.

La previsió és que per la tardor el document sigui aprovat pel Parlament. Si hi ha un conseller que hagi tramitat el pla. L´objectiu és que amb l´entrada de l´any 2019 el pla de l´Alta Garrotxa també entri en funcionament

El Pla Especial de l´Alta Garrotxa va ser redactat entre el 2008 i el 2010. El 2010, va ser presentat al Departament de Medi Ambient. Al cap de poc, van tenir lloc les eleccions al Parlament del 2011.

Després de les eleccions, van arribar les correccions econòmiques i el Departament de Medi Ambient va passar a formar part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i Medi Ambient i ara és responsabilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Des de llavors, el pla ha estat reclamat en moltes ocasions en la taula de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa. Entre el 2016 i el 2017 semblava que tindria lloc l´aprovació. Això no obstant, els tècnics del Departament es van adonar que calia actualitzar-lo. El canvi climàtic havia canviat les temperatures i les mitjanes de pluja. A més, els costums i les prioritats socials també havien canviat. Van millorar el text i després de la revisió dels municipis estarà preparat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook