El Consorci de Vies Verdes de Girona ha entregat una estació de càrrega per a bicicletes elèctriques a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'una demanda del consistori, el qual ha detectat un augment dels usuaris de les bicicletes elèctriques.

L'alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué (MES), ha assenyalat que posaran l'estació al costat de l'oficina de turisme. És un indret situat a la vora de la unió entre la ruta del ferro (entre Ripoll i Sant Joan de les Abadesses) i la via verda (entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases).

Roqué ha explicat que la instal·lació de l'estació de càrrega de bicicletes elèctriques coincidirà amb la posada en servei del tram de la via verda entre Sant Joan de les Abadesses i la colònia Llaudet.

L'alcalde ha indicat que la previsió és que en un futur vinent hi hagi una estació de càrrega de bicicletes elèctriques cada 20 quilòmetres en vies reglamentàries. Això no obstant, Sant Joan serà un dels primers municipis a oferir un equipament d'aquest tipus als usuaris de bicicletes elèctriques.

Ha apuntat que el compromís de l'Ajuntament amb el turisme de bicicleta és molt fort. Ha posat de mostra l'imminent inici de les obres de la ruta verda que unirà la Vall de Bianya (Garrotxa) i Sant Joan a través de Collabós.