La demarcació de Girona es va llevar ahir amb temperatures gèlides que van caure per sota dels 0 graus a diferents punts de la geografia en ple mes de maig. La sorpresa, però, va ser la gran diferència tèrmica entre matinada i migdia, on en menys de 10 hores de diferència els termòmetres van enfilar-se fins a superar els 20 graus a la majoria de localitats.

Pel que fa als registres més destacats cal dir que a la ciutat de Girona es van assolir els 1,1 graus de mínima, amb un contrast de 22,6 graus de màxima. També a Vilobí d'Onyar es va passar de -1 a 22,4, però la més sorprenent va ser la de Fornells de la Selva, on el registre de -1,2 graus va arribar als 23,8.

L'ambient hivernal també es va notar als punts de muntanya on les temperatures van ser especialment baixes. A Ulldeter el mercuri va tocar fons i va caure fins a -6,2 graus, a Das fins als -5,2 o a Sant Pau de Segúries amb 1,3 graus negatius. Aquesta situació de baixes temperatures va provocar també que ahir nevés al Montseny.

Una mínima de rècord

Tal com va informar el meteoròleg del Diari de Girona, Gerard Taulé, ahir es va assolir la mínima més baixa en un mes de maig des de 2001 a les Deveses de Salt, amb -1,6 graus. L'1 de maig de 2001 s'havien registrat -1,8 graus de mínima. Fa dues nits la mínima fou de 12 graus, cosa que significa que la baixada ha estat de 13,6 graus. En el cas de Sarrià de Ter, la mínima va ser de 3,6 i a Salt de 3,8. Pel meteoròleg aquests valors tan baixos «no asseguren un estiu fresc, ja que el 31 de juliol de 2001 la temperatura màxima fou de 39 graus a Girona-Montjuïc, i el 28 d'agost de 2001 39,9 graus a Salt».

Pel que fa al mes precedent, Taulé assegura que l'abril ha estat més càlid del normal i plujós, «cosa que gairebé no passa mai». No obstant això, també diu que el mes de maig «sembla que serà inestable, normal tèrmicament i plujós» segons les previsions de l'agència meteorològica dels Estats Units (NOAA).