La ciutat de Girona acollirà del 17 al 19 de maig la 8a edició de la Trobada Anual de Socis de la Societat Catalana d'Advocats de Família (SCAF). Aquesta entitat es va constituir l'any 2003 i actualment té més de 300 socis.

Entre d'altres, les finalitats de l'SCAF són fomentar l'estudi i difondre el coneixement de la legislació, jurisprudència i doctrina en matèria de dret de família en el sentit més ampli de l'expressió, incloent-hi el dret successori, fiscal, penal i tot aquell que tingui incidència en la família o en altres formes de convivència o relacions i expressament les matèries regulades pel dret català, millorant la formació dels advocats i promoure reformes legislatives.

Aquesta societat, doncs, organitza cada any i a diferents indrets del país jornades especialitzades en temes de família, les quals enguany s'han decidit celebrar a Girona sota el nom «Dret de família: un repte constant».

Jornades amb temes diferents

Els temes proposats pels tres dies que duri la jornada són diversos. Una de les primeres xerrades anirà enfocada a les últimes resolucions del TS i del TSJC en matèria d'aliments als fills i tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat de Girona.

També es dissertarà sobre temes referents al Llibre Sisè del Codi Civil de Catalunya, com per exemple els negocis jurídics o el contracte d'aliments i el de la pensió vitalícia. Un altre de les branques que es tocaran són els problemes pràctics que ocasiona la divisió de la cosa comuna, la seva execució i la seva subhasta.

Finalment la darrera de les sessions preveu tractar la planificació successòria en previsió de ruptura matrimonial i la deontologia de la pràctica professional de l'advocat de família. En el marc de la trobada de Socis de la Societat Catalana d'Advocats també es farà el Sopar Jurídic, servit per El Celler de Can Roca al Mas Marroch.