El bisbe de Girona, Francesc Pardo en una cerimònia celebrada a les sis de la tarda a la Catedral. Segons va informar el Bisbat, mossèn Dagoberto és a la diòcesi des del mes de febrer de 2016 i va ser ordenat diaca el maig de l'any passat. Fins ara, la seva tasca l'ha desenvolupat a diverses parròquies de la Selva i l'Alt Empordà, entre les quals hi ha la de Vilobí d'Onyar, Salitja, Sant Dalmai, Brunyola i Pineda de Mar, i des del mes d'octubre a Castelló d'Empúries, Colera, Llançà, Portbou, Sant Pere Pescador, Torroella de Fluvià i Vilanova de la Muga.

Mossèn Dabogerto va iniciar el seu camí al seminari de Cristo Sacerdote, de Colòmbia. Va estudiar també a la universitat colombiana de Medellín i després va venir a Girona per quedar-s'hi.

En la seva ordenació de diaca, celebrada el maig de l'any passat, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va assegurar que la seva ordenació havia estat «una joia» per a la diòcesi de Girona, ja que poder ordenar un ministre vingut de terres americanes suposava «una mostra evident de la universalitat de l'Església».