09 de maig de 2018
09.05.2018

Les banderes blaves onejaran a 8 ports i 28 platges gironines

La Costa Brava no recupera les dues distincions que l'any passat va perdre a Aiguablava i sa Riera, de Begur. L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren 101 banderes a platges catalanes. El litoral de Barcelona supera el de Girona

12.05.2018 | 06:52
Les banderes blaves onejaran a 8 ports i 28 platges gironines

Les platges catalanes han obtingut aquest any 101 banderes blaves, 6 més que el 2017. La demarcació que en té més és Tarragona, que passa de 42 a 43. Respecte de l'any passat, Barcelona supera Girona i passa de 25 a 30 banderes, mentre que les platges del litoral gironí mantenen la xifra de 28. El 2017, va perdre les banderes blaves a les platges d'Aiguablava i sa Riera de Begur, que no s'han tornat a recuperar enguany.

Catalunya és el segon territori de l'Estat amb més platges guardonades, després de la Comunitat Valenciana (132) i, en comparació al 2017, supera Galícia –que baixa de 113 a 109. Sobre totes les platges guardonades arreu de l'Estat, les catalanes representen gairebé el 12%. A més, s'han distingit 22 ports: 8 a Girona, 8 a Barcelona i 6 a Tarragona. Respecte al 2017, les demarcacions de Girona i Barcelona en perden un cadascuna.

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i la Fundació d'Educació Ambiental lliuren aquestes distincions a aquelles platges, clubs nàutics i ports esportius que superen els seus exàmens de condicions higièniques, seguretat, accés lliure, sostenibilitat, compliment de la legislació, atenció a persones amb discapacitat o oferta complementària i educativa.

Aquest 2018, Girona manté la distinció a 28 platges, Barcelona en guanya 5 i passa de les 25 que tenia el 2017 a 30 banderes enguany, i Tarragona creix de 42 a 43. Pel que fa al nombre de municipis del litoral català que gaudeixen d'aquesta distinció, creix de 40 a 43; els nous són Sitges, Canet i Gavà, els tres a Barcelona.

Barcelona, la que més creix

Respecte a l'edició del 2017, Barcelona ha guanyat cinc platges més, que s'afegeixen a les 25 que ja tenien aquesta bandera blava. Les novetats són: la platja de Canet de Mar, Kalima a Caldes d'Estrac; Terramar, Sant Sebastià i Aiguadolç, al terme de Sitges; D'Adarró a Vilanova i la Geltrú i les Gavines a Cubelles.

A aquestes cal afegir les de Malgrat i la del Astillero, de Malgrat de Mar; la de les Barques, de Sant Pol de Mar; les dels Pescadors i la Riera, de Pineda de Mar; la de Garbí, de Calella; la dels Tres Micos, de Caldes d'Estrac; la Cristall i la del Coco, a Badalona; les d'Ocata i el Masnou; les de la Nova Mar Bella, Mar Bella, Bogatell i Sant Sebastià, de Barcelona; la de la Pineda, Lluminetes i del Baixador de Castelldefels; la de Ribes-Roges, Ibersol i Sant Gervasi, de Vilanova i la Geltrú, i la Llarga de Cubelles.

Les platges tarragonines distingides amb la bandera blava són les de Cunit de Ponent i de Llevant, la de Segur de Calafell, l'Estany-Mas Mel i Calafell, la de Coma-ruga, Francàs i Sant Salvador al Vendrell, les de Roda de Barà i Costa Daurada, les de la Paella, el Barri Marítim i es Muntanyans a Torredembarra,i la platja d'Altafulla.

Respecte al 2017, a les comarques de Tarragona l'única novetat en el nou rànquing de platges amb banderes blaves és la cala Vienesos-dels Penyals, a Mont-roig del Camp.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook