09 de maig de 2018
09.05.2018
Diari de Girona

Protesta d'estudiants contra la sentència de «La Manada»

El Sindicat d'Estudiants convoca una mobilització a Girona aquest dijous al migdia. El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans no hi dona suport

09.05.2018 | 18:11
El cartell de convocatòria a la protesta d'aquest dijous 10 de maig

El Sindicat d´Estudiants fa una crida a la mobilització dels estudiants universitaris i de Secundària per a avui, dijous, en contra de la sentència de «La Manada», que qualifiquen «d´escandalosa» i consideren que «se´n riu i menysprea una dona jove» que va ser agredida «brutalment per un grup de salvatges».

Com a mostra de protesta, el sindicat ha convocat manifestacions a Girona –a la plaça de l´1 Octubre de 2017–, Barcelona, Tarragona i Lleida a les 12 de migdia, al costat de la plataforma feminista Lliures i Combatives. L´objectiu és mostrar el rebuig a una justícia «patriarcal i masclista», tot exigint «l´expulsió immediata» de la judicatura dels jutges responsables de la sentència.

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) no s'ha adherit a la proposta de mobilització perquè no ha tingut en compte «el gruix del moviment estudiantil i els agents que treballen dia a dia en el sí dels centres educatius». El SEPC considera que «el moviment feminista, tal i com es va demostrar durant la vaga del 8M, ha de passar per formes d´organització conjuntes i col·lectives». El sindicat ha emès un comunicat, que ha publicat al seu web. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit