L'AECC impulsa a l'Hospital de Figueres un grup de suport destinat a persones afectades per alguna malaltia oncològica per acompanyar-les en totes les fases del procés. S'iniciarà divendres 11 i tindrà freqüencia setmanal.

L'objectiu del nou servei és treballar amb els pacients oncològics un conjunt d'estratègies útils per afavorir l'adaptació del pacient a la malaltia, i a la vegada, propiciar la millora de la seva qualitat de vida, fomentant la seva autonomia i possibilitant el creixement personal.

El grup terapèutic «Afrontant el càncer», consta de 10 sessions amb temàtiques diferenciades, de 90 minuts de duració. Des del servei de psicooncologia de l'AECC es realitzarà una entrevista prèvia amb els sol·licitants per valorar la seva idoneïtat, informar dels objectius d'aquest grup terapèutic, així com dels beneficis que suposa i i dels requisits de compromís.

«Participar en les sessions del grup terapèutic facilitarà pautes de conducta als pacients sotmesos a tractament oncològic per adaptar-se millor a la malaltia i, en paral·lel, obtinguin respostes emocionals aplicables a tots els graus de la malaltia», diu l'entitat. «Aquest servei possibilita l'elaboració de l'experiència integral del càncer, contribueix a l'empoderament de la persona malalta en diferents àrees, aplana l'adquisició d'habilitats comunicatives per a relacionar-se de forma assertiva amb l'entorn familiar i social i estableix una xarxa de suport entre iguals», destaquen des de l'entitat gironina.

El servei de suport s'ha d'emmarcar en la línia de continuïtat del conveni signat al juny del 2006entre l'associació i l'hospital de Figueres, centre que el 2017 va dispensar 884 tractaments de quimioteràpia, un 13% més que l'any anterior.

El grup estarà supervisat i executat per Neus Rodríguez (telf. 972 20 13 06 e-mail neus.rodriguez@aecc.es ) psicooncòloga de l'AECC Catalunya Contra el Càncer, i s'efectuarà en la Sala de Mestra de l' hospital de Figueres.