Els dos ajuntaments es van posar d'acord i, dimecres al vespre, el ple municipal de Celrà feia el primer pas que, en el termini màxim d'un any, aproximadament, segons explica l'alcalde, Dani Cornellà, ha de desembocar en la reparació d'una pèrdua històrica per al poble: una part del paratge del castell de Sant Miquel, que cedirà amistosament la ciutat de Girona, amb el vistiplau de la propietat dels terrenys. En virtut del pacte, precisa Cornellà, la torre continuarà formant part del terme de la capital -Sant Miquel pertany a Girona des que el que ara és Campdorà es va annexionar a la capital l'any 1974- i l'ermita passarà a integrar-se dins dels límits territorials de Celrà.

El gest de Girona

La previsió és que ben aviat l'Ajuntament de Gironaun altre tràmit necessari per reparar el «deute» amb el poble veí. De fet, el gest de la corporació amb seu a la plaça del Vi es produeix tot i que una sentència del Tribunal Suprem dictava, a finals del 2016, que Sant Miquel era part del terme de Girona. La decisió de l'Alt Tribunal arribava després de sis anys de litigi entre els dos ajuntaments, que finalment han resolt l'afer a partir del diàleg.

En el seu moment, quan Carles Puigdemont encara era alcalde, els dos consistoris, van estudiar l'opció de redactar un pla d'usos compartit d'aquest paratge de les Gavarres, mentre el procés judicial, aleshores, prosseguia el seu curs.