12 de maig de 2018
12.05.2018

Un jutjat permet investigar les converses de la Guàrdia Civil durant les càrregues de l'1-O

La interlocutòria demana aclarir el paper de la subdelegació del Govern en l'operació i per què els agents van anar a uns col·legis concrets

12.05.2018 | 06:52
Alguns dels afectats per les càrregues amb el seu advocat, al febrer.

El jutjat d'Instrucció 2 de Girona que investiga les càrregues de l'1 d'octubre obre la porta a què els Mossos d'Esquadra investiguin les converses dels agents de la Guàrdia Civil durant l'operatiu. La jutge, però, vol escoltar els arguments de la Fiscalia abans d'admetre aquesta diligència, sol·licitada per l'acusació popular.

El portaveu dels advocats voluntaris, Albert Carreras, va considerar «molt important» que s'hagin admès la majoria de les proves que havien demanat. «Això ens permetrà avançar en la investigació i en la querella», va afirmar Carreras.

La interlocutòria també demana aclarir quin va ser el paper de la subdelegació del Govern a Girona el dia del referèndum i, també, per quin motiu els agents policials van actuar en uns col·legis electorals determinats i no en altres.

La jutgessa ha admès formalment a tràmit la querella per un presumpte delicte de tortures i un altre de lesions, però descarta que n'hi hagués cap contra els drets individuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook