13 de maig de 2018
13.05.2018

Denuncien a Santa Coloma una desena d'atacs feixistes

El Col·lectiu Antifeixista de Farners vincula les agressions i intimidacions a membres ultres del Girona FC

15.05.2018 | 00:31
La lectura del manifest, ahir al matí, a Santa Coloma de Farners.

El Col·lectiu Antifeixista de Farners va denunciar ahir una desena d'agressions i accions de caire feixista que han patit alguns ciutadans de Santa Coloma de Farners durant els darrers anys. Des de l'entitat asseguren que hi ha veïns que «viuen atemorits» per les «amenaces i coaccions» que reben i que vinculen amb diversos membres ultres del Girona FC. Una representant del col·lectiu afectat diu que estan «farts de callar» i que per això han decidit fer un manifest a «cara descoberta», per «visualitzar una situació intolerable».

El manifest relata una desena d'actes protagonitzats presumptament per aquestes persones. L'entitat deixa clar que «són una minoria» i assegura que «a partir d'ara» seguiran denunciant.

La representant del col·lectiu afectat explica que s'han interposat algunes denúncies als Mossos per agressions però, en canvi, no s'han posat en coneixement de la policia les intimidacions. «Creiem que no servirà de gaire res, però sí que ho volem visualitzar amb aquest manifest», rebla.

Bona part d'aquestes agressions les han patit diversos membres del Casal Independentista La Sega 1640. «Ens hem trobat constants pintades feixistes i en favor del 155 a la façana del local, a més d'amenaces a persones d'aquesta entitat», concreten els afectats.

El manifest, que té el suport d'una trentena d'entitats locals, assenyala que moltes de les agressions han estat conseqüència d'accions com aixecar el braç o portar samarretes determinades.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook