El Consell de Protecció de la Natura de la Generalitat va aprovar ahir una proposta d'acord per a la conservació del coral vermell a Catalunya en la qual demana al Govern la supressió de llicències per a la seva extracció, segons va informar ahir el Departament de Territori i Sostenibilitat.

En una reunió al Parc Natural del Delta de l'Ebre, aquest òrgan consultiu de la Generalitat en matèria de conservació de la natura i paisatge va decidir demanar a la ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient, Isabel García Tejerina, que derogui les autoritzacions que ha concedit per extreure corall vermell entre el cap de Begur i Arenys de Mar i que ampliï la suspensió efectuada per la Generalitat el 7 d'abril de l'any passat a tota la costa catalana.

El coral vermell està inclòs a la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) des de 2015 com a espècie en perill d'extinció i a Catalunya es concentra principalment a la Costa Brava, el cap de Begur i el nord del cap de Creus (Girona).

L'òrgan consultiu de la Generalitat també ha donat suport a l'aprovació de l'Estratègia del Patrimoni Natural i de la Biodiversitat de Catalunya i a la creació de l'Agència de Patrimoni Natural.

El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, va assistir a la reunió, en la qual també es va demanar incrementar el pressupost i recursos humans per a la conservació i gestió de parcs naturals i altres espais protegits.