Renfe va suspendre el tren Barcelona-París que hauria d'haver sortit a dos quarts de deu del matí i tornarà a quedar bloquejat avui a causa de la vaga ferroviària iniciada a França a principis d'abril, mentre que també van ser cancel·lats els trens amb destinació a Lió, Marsella i Tolosa. No obstant això, segons els serveis de comunicació de Renfe, el tren Barcelona-París d'un quart i cinc minuts de dues no va registrar incidències.

Paral·lelament, les línies que unien Barcelona amb Lió, Tolosa i Marsella van quedar bloquejades i així seguiran avui, tant d'anada com de tornada. De fet, la pàgina web de Renfe avisava que el tren Tolosa-Barcelona va circular entre Perpinyà i la Ciutat Comtal i la línia Marsella-Madrid s'iniciava a Figueres-Vilafant.

Fonts de Renfe van explicar que els viatgers que van veure cancel·lats els seus trens tenien la devolució íntegra dels seus bitllets. A més, segons fonts dels trens de rodalies catalans, només estaven garantits els trajectes fins a Puigcerdà i Portbou i no s'assegurava el destí final dels trajectes de la línia R3 a la Tour de Carol ni l'R11 fins a Cerbere. Renfe va voler recordar que la companyia és «completament aliena» a la vaga ferroviària a França i en tot cas va lamentar les molèsties que va provocar.