L'Institut Olivar Gran, de Figueres, va presentar ahir al matí a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà el nou Cicle formatiu de grau superior de Direcció de cuina dual, que s'hi impartirà en col·laboració amb el Grup Peralada, així com també l'oferta de Formació Professional per al curs 2018-2019. La FP dual combina la preparació acadèmica al centre educatiu amb les pràctiques remunerades, ja sigui amb contractes o amb beques, en empreses.

El nou cicle de Direcció de cuina se suma a l'oferta formativa postobligatòria de l'institut, que fins ara estava formada per tres cicles de grau mitjà: de Cuina i gastronomia, de Serveis en restauració i de Forneria, pastisseria i confiteria

A la presentació hi van assistir l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el director territorial del Departament d'Ensenyament, Josep Polanco; la gerent de l'Institut del Cava, Maria del Mar Torres; i representants d'empreses i associacions de la comarca que col·laboren amb els cicles formatius duals.

Coneixedors del vi i del cava

També ahir es va fer el lliurament dels diplomes «Coneixedors del vi i del cava» als estudiants que van completar el mòdul professional corresponent, dintre del programa d'estudis de grau mitjà en Serveis de restauració el curs 2016-2017. Es tracta d'una titulació impulsada conjuntament per l'Associació Vinícola Catalana, l'Institut del Cava i la Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN).