Pneumàtics, orinals antics, bidons d'oli, trossos de fusta i ferralla fins a formar un munt de sacs i contenidors que van donar un pes de 1.500 quilos. És el resultat de la jornada «Lt's Clean Ups Europes» a Castellfollit de la Roca que va tenir lloc el dissabte, dia 12 de maig. Es tracta d'unes jornades europees que promouen accions voluntàries en els municipis dedicades al medi ambient.

L'alcalde, Miquel Reverter (PDeCAT), ha explicat que és la tercera vegada que el municipi s'apunta a la iniciativa. Ha exposat que «en les dues primeres ocasions van netejar la part de la cinglera que dona al Turonell i en la darrera la que dona al Fluvià.

Reverter s'ha mostrat satisfet del resultat, perquè dissabte al matí el mal temps va fer que només fossin set les persones que van decidir treure residus de la cinglera, sota un risc de pluja imminent. L'activitat estava organitzada per l'Ajuntament i l'entitat 1 Quilòmetre quadrat. Es tracta d'una organització dedicada a fer accions a favor de la cinglera. Fan neteges, recuperen camins i treuen la vegetació invasora. L'avantatge va ser que en dies anteriors havien preparat pilons de residus i només els van haver de traslladar fins al vehicle que els va dur a la deixalleria comarcal de residus. També va jugar a favor dels voluntaris per a la neteja, el fet que fa unes setmanes va acabar una important acció de neteja integral de la cinglera. L'acció va permetre recuperar la utilitat de molts camins. La cinglera està voltada pel Fluvià i el Turonell, al costat dels quals creix una vegetació molt abundant.

A més de l'acció de neteja, van fer una xerrada sobre reciclatge al centre cívic, divendres passat. Les explicacions van ser fetes pels tècnics comarcals de medi ambient.