16 de maig de 2018
16.05.2018

L'Audiència reobre el cas del «nen robat» de Banyoles que reclama recuperar el nom i cognoms que tenia en néixer

La interlocutòria sosté que el jutjat no podia admetre a tràmit la demanda i després tirar-la enrere al·legant que havia caducat

16.05.2018 | 16:31

L'Audiència de Girona ha ordenat reobrir el cas del "nen robat" de Banyoles que reclama recuperar el nom i cognoms que tenia en néixer. Joan Coll Corominola, que assegura ser en realitat Francisco Beamonte Isern, fa anys que litiga perquè se li reconegui que el van adoptar de manera irregular poc després de néixer, al 1966. Després d'intentar portar el cas per la via penal, va presentar una demanda civil al jutjat de família.

Inicialment, el procediment es va admetre a tràmit, però al cap d'uns mesos, el jutjat va tirar enrere la demanda al·legant que havia caducat. Ara, l'Audiència de Girona –on el veí de Banyoles va recórrer- li ha donat la raó. La interlocutòria ordena reobrir l'afer, perquè el jutjat de família va actuar de manera "contradictòria" i tampoc va permetre que Joan Coll tingués "l'oportunitat" de defensar els seus arguments. L'objectiu final del veí de Banyoles és aconseguir que li reconeguin que el matrimoni que el va adoptar no són els seus pares biològics i que, per tant, se li permeti canviar la seva identitat al Registre Civil.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook