Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i han desmantellat una plantació de més de 1.200 plantes de marihuana que estaven amagades en una masia de Sant Esteve d'en Bas.

L'arrestat és un veí de Salt, de 35 anys i nacionalitat marroquina, el qual ha quedat imputat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.

Tota la investigació comença a partir de l'11 d'abril, quan els Mossos de la comissaria d'Olot van tenir coneixement que en una masia de Sant Esteve d'en Bas, nucli de la Vall d'en Bas, hi podia haver un cultiu de marihuana. Després de diverses indagacions i vigilàncies es van confirmar les sospites que hi havia droga en aquest edifici de la Garrotxa.

Al cap de tres dies, van poder fer l'entrada i escorcoll de la masia, on van localitzar les plantes de marihuana repartides en diverses estances de la casa.

En concret, 478 plantes al garatge, unes 620 al magatzem i unes 120 plantes a la segona planta.

La casa també disposava d'un sistema de ventiladors, aparells d'aire condicionat, així com panells de fusta i lones per crear zones de calor.

A més, segons els Mossos d'Esquadra, la instal·lació elèctrica d'aquest immoble presentava una doble escomesa per tal de defraudar fluid elèctric sense aixecar sospites.

Davant les evidències, els agents van detenir l'home que s'encarregava de cuidar la plantació. La investigació policial encara continua oberta i no es descarten futures detencions de persones implicades en el cas.

El detingut va passar el dia 15 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia d'Olot, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.