La Síndrome de la Fatiga Crònica centrarà dijous una sessió al CaixaForum Girona en què s'estrenarà el documental Unrest, la pel·lícula guanyadora del premi especial del jurat del festival de Sundace i que, a més, va estar entre les quinze pel·lícules preseleccionades per la darrera edició dels Oscars.

Unrest és un film documental, on la seva protagonista i directora, Jennifer Brea, mostra com ella i el seu marit afronten la dura realitat de la malaltia que pateix, la Síndrome de Fatiga Crònica/Encefalomielitis Miàlgica (SFC/EM). Es tracta d'una malaltia devastadora i multisistèmica que causa disfunció dels sistemes neurològic, immune, endocrí i metabòlic. És tant dura, i incapacitant, com desconeguda i incompresa, tan socialment, com pels mateixos metges.

La protagonista comença a gravar el seu dia a dia amb la seva càmera, mostrant els inconvenients, impediments i incomprensions que es va trobant, que la portaran a començar una recerca de respostes al voltant del món, tot i que la malaltia la deixa prostrada al llit. D'aquesta manera, aconsegueix contactar amb altres afectats i conèixer la seva història, tan semblants a la seva.

L'acte començarà a les sis de la tarda i estarà presentat pel doctor José Alegre Martín, referent de la malaltia a l'hospital Vall d'Hebron. Després de la projecció de la pel·lícula, seguirà un breu col·loqui que comptarà amb la col·laboració de Martín, Maria José segundo dels Laboratoris Vitae i la biòloga Mar Yeste Olivares, Biòloga.

L'assistència a l'acte és gratuïta, però cal reservar plaça a CaixaForum.esperquè l'aforament és limitat.