A l'institut de Celrà, l'aproximació dels alumnes a la realitat d'altres països s'ha concretat en un projecte de cooperació a Ceuta, amb l'associació ELIN, promogut per la comissió d'«Ajuda a les persones en cerca de refugi».

Amb l'objectiu de conèixer la frontera sud d'Europa, al febrer, 11 estudiants de primer de Batxillerat i 2 professors van viatjar 5 dies a Marroc i Ceuta. El resultat es recull al reportatge De l'aula a la frontera, que ja s'ha vist en diversos centres i municipis del Gironès i que aquest dimarts 22 de maig es projecta al centre, amb la presència del secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amoròs, i el Tècnic en polítiques migratòries Pere Cortada. La seva visita també permetrà als joves conèixer les possibilitats de futur dels estrangers que arriben a Catalunya.

La cooperació es va concretar en sessions de conversa amb migrants per ajudar-los en l'aprenentatge del castellà, l'intercanvi cultural a través de la música i el joc i l'escolta de les experiències d'aquestes persones en els seus viatges fins a Ceuta.