La tempesta que a primera hora de la tarda d'ahir va afectar algunes comarques de Girona va deixar el major volum d'aigua a Banyoles on, en tan sols 10 minuts, van caure 10,8 litres per metre quadrat. Això era cap a les 3 de la tarda, però el final de la tormenta -que va ser breu però intensa- va deixar 27,4 litres acumulats per metre quadrat a la capital del Pla de l'Estany, tal com va informar el Servei meteorològic de Catalunya (Meteocat). En alguns indrets gironins, i de manera molt localitzada, també hi va haver calamarsada.

A Banyoles, però, no només hi va caure un bon xàfec sinó que també es va produir una notable tempesta amb vent i aparell elèctric, tal com va deixar constància una de les estacions meteorològiques manuals que facilita dades al Meteocat.

El pantà de Darnius-Boadella, a l'Alt Empordà, va tenir el segon registre de pluja per metre quadrat. La resta de pluviòmetres de les estacions meteorològiques que nodreixen d'informació el Meteocat van assolir marques molt allunyades, amb només les d'Espolla i Cabanes situant-se per sobre dels 10 litres per metre quadrat (11,1 i 12,8, respectivament).

Desembassament de Susqueda

Davant la que, de moment, ha estat l'última tempesta de la primavera, Protecció Civil -del Departament d'Interior de la Generalitat- va activar el Pla Inuncat en situació de prealerta i va donar, a través dels seus comptes a les xarxes socials, diversos consells per evitar desperfectes a les llars i situacions de perill al carrer -com ara revisar la teulada o mantenir nets els baixants i els desguassos d'aigua de pluja, sobretot als patis o als terrats dels edificis.

D'altra banda, a les 7 de la tarda, Protecció Civil informava que l'Agència Catalana de l'Aigua estava desembassant el pantà del Pasteral -a 20 metres cúbics per segon-, pel que advertia d'un increment important del Ter i demanava precaució a les proximitats del riu. A un quart de 8 del vespre, el Meteocat indicava que els ruixats anaven perdent força arreu de Catalunya, fins a desaparèixer del tot.