L'Assemblea de Professorat de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca i la Plataforma de Suport 9delPalau volen que el Parlament debati una moció de suport als docents del centre, 4 dels quals estan encausats per un presumpte delicte d'odi. En declaracions als mitjans durant una concentració davant la Delegació del Govern a Barcelona, el professor de l'institut i delegat de la CGT, Josep Lluís del Alcázar, va explicar que ahir van lliurar la proposta de moció a la cambra. El professorat del Palau també ha demanat una reunió amb els grups parlamentaris, que podria ser la setmana que ve.

Uns 300 docents, convocats pels sindicats de professors, es van concentraf a les portes de la Delegació del Govern sota el lema unitari «Deixem l'educació en pau. Volem educar en llibertat». La de Barcelona era una de les protestes previstes, a més de les realitzades a les subdelegacions de Girona, Tarragona i Lleida.

Aquests són els primers d'una sèrie d'actes convocats per la comunitat educativa en defensa del professorat, que seguiran el diumenge 3 de juny a Sant Andreu de la Barca i el dia 10 amb una manifestació a Barcelona.