Emmarcat dins del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible, aquest mes de maig es finalitzarà la instal·lació d'un punt de recàrrega públic per a vehicles elèctrics a Llagostera. Les obres van començar el passat dilluns a la plaça Catalunya.

"Aquesta actuació s'ha endarrerit a causa del nou punt de subministrament elèctric que ha estat necessari ampliar per tal que el carregador funcionés correctament i amb totes les normes de seguretat garantides"ha explicat l'alcalde de la localitat, Fermí Santamaria. El cost total de l'actuació ha estat de 15.279 euros, dels quals 3.000 estan subvencionats per la Diputació de Girona a través del projecte "Del Pla a l'Acció".

La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Llagostera, Nuria Parés, ha explicat que el punt de càrrega que s'instal·larà és del tipus "semi-ràpid" i que el seu funcionament serà d'accés lliure i gratuït per aquella gent que tingui un vehicle elèctric i disposi de la targeta corresponent per accedir al punt de càrrega.

L'actuació se suma a les accions de foment de l'ús del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible impulsades per l'Ajuntament de Llagostera. A finals de l'any passat ja es va instal·lar un altre punt del mateix tipus per a l'ús del vehicle elèctric de la flota municipal que està previst que el consistori adquireixi aquest estiu.