Quart celebrarà el 2 de juny la primera Festa del Fang, hereva d'una llarga tradició terrissaire del poble i d'una llarga experiència també en l'organització de la Fira de la Terrissa de Quart. Ha sigut precisament el declivi que aquesta fira ha viscut els darrers anys, el que ha empès l'Associació de Terrissers de Quart a crea la nova Festa del Fang.

Segons els organitzadors, el nou esdeveniment «ha estat fruit del treball de reformulació de la Fira de la Terrissa, a partir de noves experiències, de la voluntat d'innovar i ser capdavanters en el sector per incentivar noves propostes, amb noves mirades més enfocades cap a la diversió i el gaudi, l'activitat, el dinamisme, l'espectacle». «Pretenem també, amb un profund convenciment pedagògic, mostrar i donar a conèixer l'ofici de terrisser, de posar-lo en pràctica, de viure'l, d'experimentar, de vivenciar-lo. Volem passar de la contemplació d'una fira tradicional al dinamisme de viure experiències d'una festa», afegeixen.

La Festa del Fang anirà associada a espectacles, activitats, experiències, demostracions, performances, exhibicions. Totes les activitats aniran vinculades a descobrir el món de la terrissa de Quart.