Totes les escoles concertades de Girona i Salt van participar el passat 16 de maig en una sessió als Maristes per compartir els seus projectes educatius. Segons va informar l'organització, es tracta d'escoles laiques i inspirades, des de diferents perspectives, en l'humanisme cristià i distribuïdes pels diferents barris de les dues ciutats. També van gaudir d'una formació al voltant del món de l'educació feta per Gregorio Luri.

A la trobada hi van participar les escoles Bell-lloc, Masmitjà, Fedac Pont Major, Fedac Salt, Fedac Sant Narcís, La Salle, Les Alsines, Maristes, Escola Pia, Pompeu Fabra, Sagrada Família, Vedruna i Vilagran. Aquest conjunt d'escoles atén un total de 8.170 nois i noies des de la llar d'infants fins al batxillerat i cicles formatius, el que significa un 35% dels alumnes de Girona i Salt. D'aquest total, 7.236 estan escolaritzats a les etapes d'infantil, primària i ESO, mentre que 1.307 tenen necessitats específiques de suport educatiu. D'altra banda, a les tretze escoles hi treballen, directament, un total de 806 persones.

El ponent va ser Gregorio Luri Medrazo, mestre, llicenciat en pedagogia i doctor en Filosofia. Ha rebut els premis Juan Gil Albert de Ensayo i Mejora tu Escuela Pública 2017. És autor de dues dotzenes de llibres de pedagogia.