Aquesta setmana serà d'estrenes a l'aeroport de Girona-Costa Brava. Les companyies aèries de baix cost Ryanair i Pobeda Airlines començaran noves rutes que s'allargaran durant l'estiu. Per un costat, l'aerolínia irlandesa amb dos vols setmanals a Riga (Letònia) a partir de dijous i altres dos a Knock (Irlanda) a partir de dissabte i la russa dues freqüències setmanals a Sant Petersburg.

La temporada d'estiu, des del punt de vista aeri, començarà ja aquesta setmana amb la incorporació de noves rutes des de les instal·lacions de Vilobí d'Onyar. Amb dues ja s'havien anunciat però fins fa poc no s'havien concretat les dates. En el cas de Ryanair, la companyia de baix cost que trasllada el nombre més gran de passatgers, iniciarà les dues freqüències setmanals amb Aeroport de l'oest d'Irlanda-Knock. Ho farà els dimarts i dissabtes de juny a agost, com a part del seu calendari d'estiu de 2018. Els bitllets es podien comprar des del passat gener i, de fet, la ruta ja es va oferir l'any passat i en anys anteriors s'havien arribat a programar fins a tres freqüències setmanals.

A més, aquesta setmana també s'iniciaran les noves rutes previstes per a l'estiu de Ryanair, entre les quals dos vols setmanals a l'aeroport de Riga a partir de dijous (primer cop que vola a la capital de Letònia) i dos més a Frankfurt.

Per la seva part, Pobeda Airlines estrenarà per primera vegada una connexió directa entre Girona i la ciutat de Sant Petersburg, la segona en importància de Russia, amb dues freqüències setmanals. De moment la pàgina web de l'aerolínia russa només permet la compra fins al setembre.

De fet, una altra de les novetats de Pobeda Airlines per aquest estiu 2018 és l'increment de freqüències a Moscou amb un vol diari. Així, Pobeda incrementarà de 5 a 7 les freqüències setmanals dels seus vols entre Girona i l'aeroport internacional de Moscou-Vnúkovo durant els mesos de juliol, agost i setembre. Durant la resta de l'any, les connexions es mantindran amb cinc freqüències setmanals entre els mesos d'abril, maig i juny, i la resta de mesos d'hivern operarà amb tres freqüències setmanals.