El "projecte bàsic" de connectar Celrà i Girona a través d'un carril bici ja és a mans de l'Ajuntament de Celrà, l'impulsor d'aquesta nova via verda. Després d'analitzar tres alternatives, el consistori, un cop intercanviades opionions amb l'Agència Catalana de l'Aigua i el gestor ferroviari Adif, ha decidit apostar per la que proposa que un tram del carril bici discorri suspès per sobre del riu Ter. Perquè això sigui possible, la idea de l'estudi Martí Franch, l'encarregat del projecte constructiu, consisteix en construir un pot adossat al mur de contenció de la via del tren.

Posar en marxa el carril bici tindrà un cost estimat d'un milió d'euros i l'Ajuntament, explica l'alcalde, Dani Cornellà, "començarà un seguit de reunions amb diferents administracions i consorcis" amb l'objectiu de trobar el finançament necessari. L'Ajuntament aposta per "dur a terme" aquest projecte el més aviat possible.

El carril bici constarà de tres trams: el primer discorrerà paral·lel al curs del riu Ter; el segon, per l'espectacular passera metàl·lica suspesa sobre el riu; el tercer enllaçarà amb el camí de Campdorà.