Besalú ha sigut triat el millor destí rural de Catalunya i el tercer de tot Espanya per viatjar-hi en família, per la plataforma HomeAway. HomeAwayTM, amb seu a Austin (Texas), és experta en lloguer vacacional i té una xarxa de webs que representen más de dos milions de anuncis en 190 països. Besalú ha sigut votada pel 8% de les prop de 3.000 famílies participants.

Catalunya ha estat la segona comunitat espanyola amb el nombre més alt de candidats (3) triats «Family-Friendly» en les tres categories: Cambrils en la categoria de costa, que ha obtingut el 16% dels vots de les famílies, quedant en quarta posició; Barcelona ciutat en l'apartat d'entorn urbà (amb el 15% dels vots i quedant en tercera posició), lloc que també ha ocupat Besalú amb el 8% del suport en la categoria de millor destinació rural per viatjar en família.

Han votat unes 3.000 famílies

Amb la iniciativa de HomeAway, unes 3.000 famílies han triata Conil de la Frontera, Sant Sebastià i Jarandilla de la Vera, com les destinacions més «Family-Friendly» d'Espanya el 2018. L'objectiu del projecte, que neix amb vocació de continuïtat, pretén ser el reconeixement de les famílies i de HomeAway a l'excel·lent tasca que realitzen els municipis espanyols per acollir-les i garantir que passin unes vacances memorables.

El municipi gadità de Conil de la Frontera ha estat la destinació guanyadora en la categoria de costa amb el 30 % dels vots. Per la seva banda, Sant Sebastià, el representant basc en aquesta primera edició, s'ha emportat el major nombre de vots (el 25 %) com a millor destinació urbana. En l'entorn rural, el primer lloc l'ha guanyat la localitat cacerenya de Jarandilla de la Vera, amb més de la meitat dels vots.