Una pesquera de l'Estany de Banyolesha passat a mans de l'ajuntament. Es tracta de la número 11 i serà la cinquena de titularitat exclusiva del consistori.

El canvi de propietat arriba després que la família que ho era, ha renunciat a la titularitat dels drets d'utilització de la pesquera , coneguda com a pesquera Gimferrer Garriga.

L'Ajuntament de Banyoles ha indemnitzat assegura en un comunicat, pel cost d'edificació de la pesquera número 11 a la família titular dels drets d'utilització de la pesquera i propietària de l'edificació

La pesquera número 11, o pesquera Gimferrer Garriga, està situada entre el Club Natació Banyoles i el jaciment neolític de la Draga. És un edifici construït el 1874, de 64 metres quadrats i amb portal d'entrada.

Les pesqueres servien en els seus inicis per banyar-se, la pesca de lleure o per a fer un tomb en barca. Així doncs, aquesta pesquera passa a ser de titularitat exclusiva del consistori banyolí, seguint aplicant la política de rescabalar als titulars de les pesqueres que renuncien a la seva utilització privativa.