L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ha anunciat que el passeig del Firal centrarà bona part de les festes del Tura. Ha explicat que per festes les obres estaran gairebé acabades i ha previst la finalització total de les obres per l'octubre o, com a molt, pel novembre.

Segons ell, quan el nou Firal estigui acabat i preparat per l'acte inaugural, les obres de l'edifici d'habitatges de la plaça 1 d'octubre encara no estaran acabades. Ha exposat: «Les aïllarem i la gent podrà gaudir del nou passeig en plenitud».

Ha explicat que la nova imatge del Firal comptarà amb unes barraques de disseny adequades. Es tracta de 8 estructures dissenyades per l'equip responsable del projecte arquitectònic del Firal, XAA Bayona-Alba Colomer-Adrià Villarejo. Les noves barraques estan en consonància amb la nova pavimentació, els fanals i el mobiliari del passeig.

Les barraques constaran d'una barra de 1,10 metres d'altura i per tal de protegir el nou paviment i per facilitar el muntatge de les barraques hi haurà una tarima que cobrirà tota la part interior.

Segons va explicar l'alcalde, les barraques s'ubicaran al mateix passeig a la vora dels arbres, mentre que les barres de metall ubicades en els clots disposaran d'un indret per a la connexió elèctrica i s'ha previst una connexió a la xarxa de clavegueram i connexió d'aigua.

Les barraques han costat uns 60.000 euros i la Junta de Govern del dijous, dia 31 de maig, va aprovar el plec de clàusules que hauran de complir les empreses que vulguin fer-se càrrec de les barraques de Festes del Tura. L'Ajuntament d'Olot té previst contractar la fabricació el muntatge i el desmuntatge de les barraques de Festes del Tura per als pròxims anys.

La proposta preveu situar les barraques a la zona arbrada del passeig, entre els forats que suporten els arbres. La idea és deixar lliure la zona del Firal Petit, que amb les obres ha quedat molt gran, per a concerts.

Present a l'acte, el regidor de Festes, Josep Berga (PdeCAT) ha anunciat una programació excepcional per a les properes festes.