01 de juny de 2018
01.06.2018

El servidor de vehicles elèctrics d'Olot fa una mitjana de tres càrregues al dia

01.06.2018 | 12:14
Un cotxe de l´Ajuntament d´Olot en el lloc de càrrega de la Solfa

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament d'Olot, Josep Gelis ha anunciat que han comptat una mitjana de tres càrregues diàries en el servidor de la pujada de la Solfa. Han mesurat 180 càrregues en un mes i mig.

Es tracta del primer lloc de càrrega públic de la ciutat. Gelis ha explicat que en tenen un altre d'acabat al costat de la rotonda de la Rodona, però no l'han pogut posar en servei perquè, de moment, la companyia elèctrica no els ha donat connexió.

La setmana vinent, encara, n'estrenaran un altre, però per a bicicletes. El carregador de bicicletes elèctriques estarà ubicat prop de l'edifici de l'Estació, a l'entrada del carril bici Olot-Girona.

Gelis ha explicat les novetats, en el decurs de la presentació de la vuitena edició de la Setmana de l'Energia que tindrà lloc del 4 fins al 10 de juny. Hi haurà visites a la xarxa espavilada de calor i cotxes elèctrics per provar davant de l'Ajuntament.

Pel que fa a la xarxa espavilada de calor va explicar que dóna servei als immobles que envolten l'edifici de l'antic hospital Sant Jaume. És a dir, el mercat municipal. les residències geriàtriques la Caritat, Montsacopa i Santa Caterina i el Casal de la Gent Gran. Va anunciar que en els darrers temps han incorporat l'edifici de la Fundació d'Estudis Superiors.

Va precisar que funciona a ple rendiment i com a novetat va assenyalar que per primera vegada han incorporat equipaments privats a la xarxa espavilada de calor. Gelis va precisar que es tracta de les botigues ubicades als baixos de l'antic Hospital Sant Jaume que donen al carrer Sant Rafel. Va explicar que es comerciants paguen per l'energia que reben.

La xarxa espavilada de calor d'Olot va ser de les primeres de Catalunya del seu tipus. Funciona a través d'un sistema híbrid amb tres energies ronovables: biomassa, geotermia i fotovoltaica.

Està centrada per una sala d'energies que conté les calderes de biomassa i la maquinària de distribució. En concret conte dues calderes de biomassa, tres bombes geotèrmiques, dos acumuladors d'aigua calenta i el sistema de control que subministra energia.

La xarxa espavilada està desenvolupada per l'empresa local Wattia Innova i Gas Natural i en sel seu moment va centrar una inversió d'un milió i moig d'euos. El seu sistema decideix l'energia que és més adient per cada moment. Té en compte el consum elèctid i la demanda d'energia dels edificis.

Segons ha afegit, Josep Gelis, també hi haurà una mostra de bateries per disposar d'energia fotovoltaica a casa. La setmana de l'Energia finalitzarà amb una xerrada d'Assumpta Ferran, responsable de l'Institut Català de l'Energia.

 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema